SPAR en Atletiekunie intensiveren samenwerking

Geplaatst op Vrijdag, 5 april 2024
SPAR en Atletiekunie intensiveren samenwerking
© Lars van Hoeven

Om langdurige impact te realiseren vanuit het bestaande partnership, verbindt SPAR zich per februari 2024 aan de Nederlandse Competitie.

Het in 2022 gesloten meerjarig partnership tussen SPAR Nederland en de Atletiekunie, wordt per 2024 geïntensiveerd en nog breder uitgedragen. De samenwerking die twee jaar geleden gestart is, is inmiddels uitgerold over alle geledingen van de Atletiekunie. Van het in beweging brengen van klanten en het promoten van atletiek onder de jeugd tot het inspireren van heel Nederland samen met topsporters. Op die manier draagt SPAR in de volle breedte bij aan de missie van de Atletiekunie om Nederland in beweging te brengen en te houden.

SPAR op de startnummers

Om langdurige impact te realiseren vanuit het bestaande partnership, verbindt SPAR zich per februari 2024 aan de Nederlandse Competitie. SPAR zal zichtbaar zijn op de startnummers voor ruim 10.000 deelnemende atleten aan 120 competitiewedstrijden door heel Nederland op circa 150 verenigingen in Nederland. Begin april start de competitie voor de leeftijdscategorieën U14 en U16, gevolgd door U18 en U20, de masters en vanaf 21 april de eerste, tweede en derde divisie.

Sjoerd Hensing, programmamanager wedstrijdsport bij de Atletiekunie: “We zijn ontzettend blij dat SPAR zich heeft verbonden aan de landelijke competitie. Het feit dat alle categorieën waarin de competitie wordt georganiseerd met een even groot belang wordt benaderd, laat zien dat SPAR zich voor alle lagen van de sport inzet. De competitie is één van de grootste producten van de Atletiekunie en dat wij hier een partner voor hebben gevonden in SPAR, laat zien dat de Atletiekunie competitie een sterke verankering in de landelijke wedstrijdkalender heeft.”

De SPAR Ren.Spring.Gooi boxen

Ren.Spring.Gooi is het bestaande sportpromotieprogramma van de Atletiekunie, dat met een kant-en-klare lessenserie voor de gymles is afgestemd op het beweegniveau van basisschoolleerlingen. In 2023 zijn 500 basisscholen aangeschreven over de SPAR Ren.Spring.Gooi box en zijn in aanloop naar en tijdens de Nationale Sportweek nog eens honderden boxen uitgedeeld aan basisscholen in Nederland.

Richard Jacobs, programmamanager breedtesport bij de Atletiekunie: “Met de Ren.Spring.Gooi lessenserie willen we kinderen tijdens de gymles kennis laten maken met de veelzijdigheid van atletiek, maar bovenal een bijdrage leveren aan de breed motorische ontwikkeling. Atletiek heeft de grondbeginselen van bewegen in de kern van haar sport zitten. We zijn daarom verheugd om te zien dat SPAR samen met de Atletiekunie haar maatschappelijke rol wil pakken om zo de vakleerkrachten te inspireren met instructiekaarten en faciliteren met materialen”.

Zichtbaarheid atletiekevenementen

SPAR is geen onbekende in de atletiekwereld: op Europees niveau sponsorde SPAR 76 atletiekevenementen sinds hun verbintenis met European Athletics in 1996. Ook is SPAR in Nederland al enkele jaren betrokken bij de Nederlandse Kampioenschappen atletiek. Een mooie manier om mensen kennis te laten maken met de veelzijdigheid van atletiek, verenigingen te promoten en tegelijkertijd mensen in beweging te brengen.

John van der Ent, CEO bij SPAR, geeft aan: “Voor veel klanten is SPAR de bestemming voor gezonde voeding en speelt het tevens een essentiële rol in het bevorderen van de leefbaarheid van dorpen en wijken. Het is inspirerend om te zien hoe we, in samenwerking met de Atletiek Unie, deze aspecten al jarenlang verenigen door onze gedeelde ambitie om meer mensen in beweging te krijgen. Dit jaar gaan we nog een stap verder door dit te combineren met het sponsoren van de competitie van lokale verenigingen. Op deze manier bouwen we nog sterkere banden op met lokale gemeenschappen. Bovendien is het prachtig om ons als authentiek Nederlands merk te identificeren met de successen in de Nederlandse atletiek.”

Win een SPARbecue bij jou op de club

Na een competitiewedstrijd samen met het team barbecuen op de club: hoe leuk is dat? Doe nu mee & maak kans op een geheel verzorgde barbecue voor 100 personen. Maak een foto met jouw competitieteam voor een SPAR winkel en deel deze op de socials van jouw club met de hashtags #Atletiekunie en #sparnederland. Lees hier de actievoorwaarden