Twaalf Nederlandse atleten in actie bij EK Cross Dublin

Geplaatst op Zondag, 12 december 2021

De SPAR European Cross Country Championships vonden dit jaar plaats op zondag 12 december in Fingal-Dublin, Ierland. Een team van 12 Nederlandse atleten stond aan de start.

Vrouwen u20 net buiten podium

De Nederlandse vrouwen onder de twintig jaar kwamen net tekort voor een plek op het podium in het teamklassement. Emmy van den Berg ging voorzichtig van start, maar kwam uiteindelijk als eerste Nederlandse over de finish op een elfde plaats. Kort daarachter waren het Amina Maatoug en Anne Knijnenburg die op de 21e en 22e plaats over de finish kwamen. Yasmine Abbes finishte als 64e.

Mannen u20 veertiende

De mannen onder de twintig jaar hadden meer moeite met het hoge niveau van de concurrentie. Jesse Fokkenrood was de beste TeamNL atleet en eindigde op een 52e plaats. Mads Meijer finishte een seconde achter Fokkenrood op plaats 54. Noah Baltus, de derde Nederlander in deze race, passeerde de meet als 56e. In het teamklassement leidde dit tot een veertiende plaats.

Top twintig voor Mike Foppen

Mike Foppen wilde vooraf niet te hoog inzetten, maar hoopte toch op een klassering bij de beste vijftien. Daar slaagde hij net niet in, maar met een snelle laatste ronde wist hij een plek bij de top twintig zeker te stellen. Tom Hendrikse zette zijn goede vorm van het NK cross door en liep naar een 41e plaats.

Bij de vrouwen senioren was Jip Vastenburg de enige Nederlandse atlete die aan de start stond. Vastenburg startte voorzichtig en rukte steeds verder op in het veld. In de laatste ronde maakte ze nog een paar plaatsen goed en liep naar plaats 35.

Van Es en Schipperen in middenmoot

In de categorie onder de 23 jaar mochten Diane van Es (vrouwen) en Stan Schipperen (mannen) Nederland vertegenwoordigen. In een zware race kwam Diane van Es niet verder dan een 43e klassering. Stan Schipperen vond zichzelf terug op plaats 55 in de einduitslag.

Fotografie: Orange Pictures
Foto's in dit bericht zijn niet rechtenvrij, maar kunnen bij Orange Pictures besteld worden.