WK atletiek dag 2: brons voor Vetter op zevenkamp

Geplaatst op Zondag, 20 augustus 2023
© BSR Agency

De WK atletiek in Boedapest vinden plaats van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 27 augustus. Je kunt dan genieten van 41 TeamNL atleten in actie. Op dag twee won Anouk Vetter de eerste medaille namens TeamNL.

Brons voor Vetter

De eerste medaille voor TeamNL is binnen. Het bleef tot het einde spannend, maar uiteindelijk wist Vetter het brons veilig te stellen. Na een fenomenale worp van bijna zestig meter bij het speerwerpen en een slopende 800 meter was daar dan eindelijk de verlossende uitslag. Met een puntentotaal van 6501 eindigde ze achter de Britse Johnson-Thompson en de Amerikaanse Hall.

Emma Oosterwegel werd knap vijfde met 6464 punten en WK-debutant Sofie Dokter eindigde als elfde met 6192 punten.

Laros en Hassan bemachtigen finaleticket

Na haar valpartij van gisteravond stond Sifan Hassan vandaag alweer op de baan voor de halve finale van de 1500 meter. Ondanks fysieke ongemakken liep Hassan alsof er niks gebeurd was en kwalificeerde ze zich overtuigend voor de finale van de 1500 meter. De finale is dinsdagavond om 21:30 uur.

Voor Niels Laros was het toernooi al geslaagd door in de halve finale te staan. Wat hij niet wist is dat het vandaag alleen nog maar mooier werd: derde in halve finale, een ticket voor de eindstrijd en het Nederlandse record. Met een tijd van 3:32.74 minuten verbeterde hij het record dat hij al deelde met Gert-Jan Liefers. Zijn 1500 meter finale is aanstaande woensdag om 21:15 uur.

Klaver, Bonevacia en Seedo naar halve finale

Lieke Klaver en Liemarvin Bonevacia hebben hun zinnen snel moeten verzetten na de 4x400 meter gemengde estafette, want vanochtend stonden de series van de individuele 400 meter al op het programma. Klaver, die vandaag ook haar verjaardag viert, won haar serie met overtuiging en plaatste zich met een tijd van 50,52 seconden voor de halve finale.

Ook Bonevacia kwalificeerde zich voor de halve eindstrijd. Hij deed dat met een razendsnelle tijd van 44,78 seconden.

N’ketia Seedo snelde in de series van de 100 meter naar een persoonlijk record van 11,11 seconden en kwalificeerde zich voor de halve eindstrijd.

Van Klinken bemachtigt finaleplaats

Jorinde van Klinken wierp haar discus naar een afstand van 63,20 meter in de kwalificatie van het discuswerpen en stelde daarmee een plek in de finale van dinsdag veilig.