WK atletiek dag 3: Klaver naar finale 400 meter

Geplaatst op Maandag, 21 augustus 2023
© BSR Agency

De WK atletiek in Boedapest vinden plaats van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 27 augustus. Je kunt dan genieten van 41 TeamNL atleten in actie. Op dag drie plaatste Lieke Klaver zich voor de finale op de 400 meter.

Klaver oppermachtig naar finale

Lieke Klaver won haar halve finale over 400 meter met grote overmacht. Na 49.87 seconden passeerde zij de finishlijn. Aanstaande woensdagavond zien we haar terug in de finale. Gaat het haar lukken haar eerste individuele WK-medaille binnen te slepen?

Bol en Peeters door naar halve finale

Het eerste onderdeel van dag drie was de 400 meter horden van de vrouwen. Voor Nederland stonden Femke Bol en Cathelijn Peeters aan de start. Peeters kwalificeerde zich in 54.95 seconden met een grote Q voor de halve finale. Daarna was het de beurt aan Bol. Ze kwam de laatste rechte lijn op met een gigantische voorsprong, waardoor ze na de laatste horde kon uitjoggen. Ze won overtuigend haar serie. De halve finale van de 400 meter horden is morgenavond om 20:25 uur.

Seedo ligt eruit

Na een uitstekende serie mocht N’ketia Seedo vandaag proberen nog harder te gaan op de 100 meter, want ze voorspelde al dat ze richting de ‘elf laag’ moest voor een finaleplaats. Seedo sprintte uiteindelijk naar 11.17 seconden op de 100 meter, niet genoeg voor een finale.

Image 1 BSR Agency
AA202308210358 BSR Agency
Image 2 BSR Agency

Medaille voor Anouk Vetter

Anouk Vetter mocht haar bronzen medaille van de zevenkamp vandaag in ontvangst nemen.