WK atletiek dag 4: Hassan snelt naar brons op 1500 meter

Geplaatst op Dinsdag, 22 augustus 2023
© Lars van Hoeven

De WK atletiek in Boedapest vinden plaats van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 27 augustus. Je kunt dan genieten van 41 TeamNL atleten in actie. Op dag vier wint Sifan Hassan brons op de 1500 meter.

Geweldenaar Hassan pakt brons

Na haar val op de laatste meters van de 10.000 meter was het maar de vraag hoe Hassan er fysiek aan toe was. Fit genoeg om te racen? Voldoende hersteld om mee te strijden voor de medailles? Het antwoord bleek al snel duidelijk: dat zat wel goed. De laatste ronde kroop Hassan stukje bij beetje verder naar voren. Uiteindelijk waren Kipyegon en Welteji niet meer te achterhalen en eindigde Sifan Hassan als derde. Een tijd van 3:56.00 minuten was goed voor het brons. Morgenavond zien we Sifan alweer terug in de series van de 5000 meter. Wat kan ze daar laten zien?

Van Klinken vierde van de wereld!

Ze was misschien wel één van de favorieten voor het podium bij het discuswerpen. En terecht, want haar beste jaarprestatie stond ook tussen de top drie. In de finale bleef het tot de laatste ronde ongekend spannend, maar uiteindelijk trok Jorinde van Klinken met 67.20 meter aan het kortste eind. Ze kwam precies één meter tekort voor het podium. Toch is een vierde plek van de wereld ongelofelijk knap. Later dit toernooi mag ze nog een keer in actie komen op het kogelstoten.

Bol door, Peeters strandt

Femke Bol won haar halve finale op de 400 meter horden met overtuiging. Een tijd van 52.95 seconden was goed voor de tweede snelste tijd in de halve finales. We zien haar terug in de finale op donderdagavond. In dezelfde halve finales van de 400 meter horden redde Cathelijn Peeters het helaas niet.

Geen individuele WK-finale Bonevacia

Liemarvin Bonevacia heeft alles gegeven om de finale van de 400 meter te halen, maar 45.23 seconden is helaas niet genoeg voor de eindstrijd. Hij probeerde de laatste 100 meter alles op alles te zetten, kwam langzaam een stukje dichterbij maar het mocht dit wereldkampioenschap niet zo zijn. We zien hem, net als Bol en Peeters, ook nog terug op de 4x400 meter estafette.