WK Atletiek dag 4: zilver en Nederlands record voor Vetter

Geplaatst op Maandag, 18 juli 2022
WK Atletiek dag 4: zilver en Nederlands record voor Vetter
© BSR Agency

Van vrijdag 15 tot en met maandag 25 juli 2022 vinden de WK Atletiek plaats in Eugene, Oregon (VS). Op dag vier was er zilver en een Nederlands record voor Anouk Vetter op de meerkamp en kwalificeerde Jorinde van Klinken zich voor de finale van het discuswerpen.

Zilver voor Vetter, Oosterwegel zevende

Na een goede eerste dag waarbij ze al op medaillekoers lag, pakte Anouk Vetter op dag twee door. Vetter maakte het spannend bij het verspringen. De eerste poging was ongeldig, haar tweede poging 6.17 meter. In haar laatste poging verbeterde ze zichzelf ruim en sprong ze naar een persoonlijk record van 6.52 meter.

Tijdens het voorlaatste onderdeel wierp Vetter de speer naar een geweldige afstand van 58.29 meter en nam ze de leiding in de meerkamp over van de Belgische Nafissatou Thiam. Voor het laatste onderdeel, de 800 meter, had Vetter omgerekend 1,3 seconden voorsprong op Thiam. De Belgische snelde er vandoor en Vetter moest een gaatje laten wat ze niet meer kon dichten. Met een puntentotaal van 6.867 pakte Vetter uiteindelijk ZILVER in een nieuw Nederlands record. Een ongekende prestatie.

"Wat een dag. Twee dagen eigenlijk. Ik had dit nooit verwacht. Mijn aanloop is door blessures zo anders geweest dit jaar, maar dat ik het Nafi nog zo moeilijk heb gemaakt ... Wij maken elkaar alleen maar beter en sterker denk ik. Wie weet kan ik haar ooit nog verslaan", aldus Vetter.

Emma Oosterwegel liet bij het verspringen punten liggen. In haar eerste poging sprong ze naar 5.95 meter. Bij het speerwerpen verscheen de glimlach weer terug op het gezicht van Oosterwegel nadat ze een afstand van 54.03 meter liet noteren. Op de afsluitende 800 meter gaf Oosterwegel niets meer weg en liep zij een degelijke tijd van 2:13,97 minuten. Ze eindigde ruim binnen de top10, op plaats zeven.

Image 75 BSR Agency
Image 73 BSR Agency
AA20220718 30332 2 BSR Agency
AA20220718 30310 kopie BSR Agency
55414920 BSR AGENCY kopie BSR Agency

Van Klinken kwalificeert zich voor finale discuswerpen

Het bleek een succesvol avondprogramma voor TeamNL in Oregon. Direct na het zilver van Vetter wierp Jorinde van Klinken 65.66 meter bij het discuswerpen. Met deze afstand dwong ze rechtstreekse kwalificatie naar de finale af.

Tijdschema dag 5

Vandaag is er geen ochtendprogramma (avond in NL) in Oregon en daarom is er vanavond geen live atletiek op TV. Wel kun je vanaf 19:08 uur op NPO 1 kijken naar een uitzending van Studio Sport over de WK. Femke Bol is de enige Nederlander die in actie komt tijdens het avondprogramma (nacht in NL). De series van de 400 meter horden starten om 02:15 uur Nederlandse tijd. Bol loopt in serie 3, baan acht. Het startschot van haar serie klinkt om 02:31 uur. De eerste vier atleten uit elke serie plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finale.

WK TeamNL