WK Atletiek dag 5: Bol overtuigend door naar halve finales

Geplaatst op Woensdag, 20 juli 2022
WK Atletiek dag 5: Bol overtuigend door naar halve finales
© BSR Agency

Van vrijdag 15 tot en met maandag 25 juli 2022 vinden de WK Atletiek plaats in Eugene, Oregon (VS). Op dag vijf was Femke Bol de enige TeamNL atleet die in actie kwam.

Bol als snelste door naar halve finale

Femke Bol liep een sterke serie en kwalificeerde zich met een tijd van 53,90 seconden overtuigend voor de halve finales van de 400 meter horden. Met deze tijd was Bol de snelste atlete in de series, vijf honderdsten voor olympisch kampioene en wereldrecordhoudster Sydney McLaughlin.

Bol zei tegen de NOS: "Het plan was om tot de achtste horde hard te gaan en het daarna rustig aan te doen. In de laatste meters keek ik naar links en zag ik hoe groot mijn voorsprong was. Daarna heb ik de race rustig uitgelopen."

De halve finale staat in de nacht van woensdag op donderdag op het programma (03:15 uur).

55432767 BSR AGENCY 2 BSR Agency
55432770 BSR AGENCY 2 BSR Agency
55432766 BSR AGENCY 2 BSR Agency

Programma dag 6

Er is vandaag geen ochtendprogramma (avond in NL) in Oregon en daarom is er vanavond geen live atletiek op TV. Wel kun je vanaf 19:10 uur op NPO 1 kijken naar een uitzending van Studio Sport over de WK. In de nacht van woensdag op donderdag komen er veel Nederlanders in actie. We zien onder meer Jorinde van Klinken in de finale van het discuswerpen. Bekijk hieronder het volledige tijdschema.

WK TeamNL