WK atletiek dag 7: 4x100m estafettevrouwen naar finale

Geplaatst op Vrijdag, 25 augustus 2023
WK atletiek dag 7: 4x100m estafettevrouwen naar finale
© BSR Agency

De WK atletiek in Boedapest vinden plaats van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 27 augustus. Je kunt dan genieten van 41 TeamNL atleten in actie. Op dag zeven plaatsten de 4x100m dames zich voor de finale en begon Rik Taam zijn tienkamp.

Dames als tijdsnelste naar finale

N'ketia Seedo, Marije van Hunenstijn, Jamile Samuel en Tasa Jiya hadden de opdracht gekregen zich te plaatsen voor de finale. Dat lukte. Het viertal werd met 42.53 seconden weliswaar vierde in hun serie, maar liepen uiteindelijk de zesde tijd. Dat was voldoende voor een plaats in de eindstrijd. Morgenavond om 21:53 uur zien we hen terug.

Taam werkt eerste dag tienkamp af

Rik Taam heeft zijn eerste dag van de tienkamp voltooid. Met uitstekende prestaties op de 100 meter (10.64 sec.) en het verspringen (7.11 meter) en zelfs een persoonlijk record van 14.89 meter op het kogelstoten begon de tienkamp voortvarend. Het hoogspringen 's avonds viel echter flink tegen. Door een hoogte van 1.84 meter te springen bleef hij ver weg van zijn persoonlijk record (2.09 meter). Op het afsluitende onderdeel van dag één, de 400 meter, besloot hij nog één keer flink uit te halen: 47.12 seconden, een persoonlijk record. Na dag één vinden we Rik Taam terug op de veertiende plaats met een puntentotaal van 4178. Wat kan hij morgen?

Foute wissel 4x100m mannen

Waar de vrouwen wel de finishlijn haalden, deden de mannen dat niet. TeamNL met opstelling Nsikak Ekpo, Taymir Burnet, Hensley Paulina en Raphael Bouju, haalde de finish niet. Door een mislukte wissel bij het eerste punt kon het stokje niet meer rondgegeven worden. "Ik weet niet precies waar het misging. Dat zullen we moeten bekijken en bespreken met de coaches. We moeten hiervan leren voor de volgende toernooien", aldus Taymir Burnet voor de camera van de NOS.

TeamNL WK