WK Atletiek dag 7: geen finale voor Van Diepen

Geplaatst op Vrijdag, 22 juli 2022
WK Atletiek dag 7: geen finale voor Van Diepen
© BSR Agency

Van vrijdag 15 tot en met maandag 25 juli 2022 vinden de WK Atletiek plaats in Eugene, Oregon (VS). Op dag zeven was Tony van Diepen de enige TeamNL atleet die in actie kwam.

Tony van Diepen strandt in halve finale 800 meter

Tony van Diepen was de enige TeamNL atleet die vannacht in actie kwam. Met een tijd van 1:46,70 minuten is Van Diepen er helaas niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de finale van de 800 meter. Hij liep in deze tijd naar een zesde plek in zijn halve finale en strandt hiermee, net als acht jaar geleden, in de halve eindstrijd. Het bleek een race met veel veranderingen in snelheid. "Dit waren teveel tempowisselingen in de race voor mij, dat vind ik nog lastig", aldus Van Diepen.

In de nacht van zaterdag op zondag staan de 4x400 meter series op de planning. Wellicht zien we Van Diepen hier nog een keer in actie tijdens deze wereldkampioenschappen.

Image 82 BSR Agency
Image 84 BSR Agency
Image 87 BSR Agency

Programma dag 8

Er is vandaag geen ochtendprogramma (avond in NL) in Oregon en daarom is er vanavond geen live atletiek op TV. Wel kun je vanaf 19:10 uur op NPO 1 kijken naar een uitzending van Studio Sport over de WK. In de nacht van vrijdag op zaterdag komen veel Nederlanders in actie. We zien onder meer Lieke Klaver in de finale van de 400 meter en Femke Bol in de eindstrijd op de 400 meter horden. Bekijk hieronder het volledige tijdschema.

WK TeamNL