WK atletiek dag 8: Hassan pakt tweede medaille op WK atletiek

Geplaatst op Zaterdag, 26 augustus 2023
© BSR Agency

De WK atletiek in Boedapest vinden plaats van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 27 augustus. Je kunt dan genieten van 41 TeamNL atleten in actie. Op dag acht won Sifan Hassan haar tweede medaille van het toernooi.

Hassan pakt tweede medaille

Na een fenomenale medaille op de 1500 meter ging Sifan Hassan zaterdagavond voor haar tweede. Pas één ronde voor de finish werd er volop gas gegeven, tot die tijd kon eigenlijk iedereen aangehaakt blijven. Hassan probeerde tot de laatste meters Kipyegon te passeren, maar dat lukte uiteindelijk niet . Toch zal ze ontzettend blij zijn met haar zilveren medaille.

Schilder en van Klinken nummer acht en negen

Na een lastig seizoen kwalificeerde Jessica Schilder zich zaterdagochtend, met een stoot van ruim over de 19 meter, eenvoudig voor de eindstrijd later die dag. Dat gaf vertrouwen vertelde ze bij de NOS. In de finale verliep het echter moeizaam: Schilder kwam niet lekker in de wedstrijd en de uitschieter wilde niet komen. Het werd daardoor voor haar niet meer dan een achtste plaats, maar na een moeilijk seizoen mag ze daar trots op zijn. In dezelfde finale werd Jorinde van Klinken negende. Na haar vierde plek op het discuswerpen eindigde ze nu dus weer in de top tien, een voortreffelijk resultaat.

Estafettevrouwen finishen niet

TeamNL wilde meestrijden om de medailles met N'ketia Seedo, Lieke Klaver, Nadine Visser en Tasa Jiya. Lieke Klaver en Nadine Visser kwamen in de plaats voor Marije van Hunenstijn en Jamile Samuel. De dames startten enorm goed, het leek zelfs even alsof er gevochten kon worden om de medailles. Bij de laatste wissel ging het echter helemaal mis. Nadine Visser kreeg het stokje niet bij Tasa Jiya en dus kreeg het viertal een DNF achter de naam.

Taam dertiende op tienkamp

Op dag acht van de WK atletiek voltooide Rik Taam zijn tienkamp. Na een goede eerste dag, alleen het hoogspringen viel flink tegen, wilde hij op die voet verder gaan. Het polsstokhoogspringen viel op dag twee echter tegen en ook het hordelopen had beter gekund. Daarentegen was het speerwerpen en de afsluitende 1500 meter wel redelijk naar verwachting. Uiteindelijk eindigde Rik Taam op zijn eerste WK-tienkamp op een dertiende plaats (8098 punten). En dat is zeker niet onverdienstelijk.

Mannen en vrouwen 4x400 naar finale

Zowel de mannen als vrouwen zijn gekwalificeerd voor de 4x400 meter finale. De vrouwen deden dat rechtstreeks, door derde te worden in hun serie. De mannen liepen een tijd die goed genoeg was om als tijdsnelste mee te gaan. De finales zijn morgen vanaf 21:35 uur.