WK atletiek dag 9: 4x400 meter vrouwen zijn wereldkampioen

Geplaatst op Zondag, 27 augustus 2023
WK atletiek dag 9: 4x400 meter vrouwen zijn wereldkampioen
© BSR Agency

De WK atletiek in Boedapest vinden plaats van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 27 augustus. Je kunt dan genieten van 41 TeamNL atleten in actie. Op de laatste dag van de WK atletiek worden de Nederlandse 4x400 meter vrouwen wereldkampioen.

De beste van de wereld

De 4x400 meter hebben het toernooi op sensationele manier afgesloten door wereldkampioen te worden. Eveline Saalberg, Lieke Klaver, Cathelijn Peeters en Femke Bol moesten het gaan doen. Het bleef heel de race razend spannend, maar na een fenomenale eindsprint van Femke Bol trok Nederland aan het langste eind. In een tijd van 3.20,72 minuten bleef TeamNL grootheden in de atletiek voor (Jamaica en Groot-Brittannië). Wat een avond!

De mannen eindigen als zevende op de 4x400 meter.

Abdi Nageeye DNF

Het was een waar feestje op zondagochtend om 7:00 uur. Tientallen mensen hadden zich verzameld bij de TeamNL Supporterszone om Abdi Nageeye naar de finish te juichen. Aan zijn glimlach te zien, toen hij tijdens de marathon voor het eerst langs kwam, vond hij het mooi. De vreugde was helaas van korte duur, want na 26 kilometer moest Abdi Nageeye uitstappen.

DSC00864
TeamNL WK