WK atletiek dag 9: Hassan zesde, Visser naar halve finale

Geplaatst op Zondag, 24 juli 2022
© BSR Agency

Van vrijdag 15 tot en met maandag 25 juli 2022 vinden de WK Atletiek plaats in Eugene, Oregon (VS). Op de voorlaatste dag eindigde Sifan Hassan als zesde in de finale van de 5000 meter.

Hassan zesde in finale

Sifan Hassan eindigde op plaats zes in de finale van de 5000 meter. Ze mengde zich in de eindsprint en pakte zelfs de kop met nog driehonderd meter te gaan maar haar concurrentes bleken in de laatste rechte lijn te sterk. Na de finale zei Hassan: "Ik heb mijn lesje geleerd, zonder trainen kan ik niet winnen."

20220723 5205 OP BSR Agency

Visser door, Sedney uitgeschakeld

Na lang wachten was het eindelijk zover voor de 100 meter horden dames met Zoë Sedney en Nadine Visser. De twintigjarige Sedney liep eerder al in de 4x100 meter estafette en maakt deze week haar debuut op de WK outdoor. Ze had een redelijke start maar leek daarna niet goed mee te kunnen met de rest van het veld. Haar tijd van 13,38 seconden was niet voldoende voor een plek in de halve finale. Sedney : “M'n energielevel was gewoon echt niet goed, ik ben ziek geweest en heb me niet optimaal kunnen voorbereiden.”

Visser, die zich op internationale toernooien altijd in de voorhoede laat zien, hield haar hoofd koel in een race met twee valpartijen. Ze finishte als tweede in haar serie met 12,76 seconden We zien haar terug in de halve finales (25 juli om 2:05 uur). Visser over haar prestatie: “Het mag nog wat scherper maar als ik eenmaal de finale haal wil ik sneller lopen dan ooit.”

55480907 BSR AGENCY BSR Agency
55480893 BSR AGENCY BSR Agency

Geen finales op estafettes

Isayah Boers, Terrence Agard, Nick Smidt en Ramsey Angela eindigden op plek vijf in hun serie op de 4x400 meter estafette. Het Nederlandse team kwam met een tijd van 3:03,14 minuten een honderdste tekort voor een plek in de finale.

Bij de vrouwen finishte TeamNL met Hanneke Oosterwegel, Lieke Klaver, Cathelijn Peeters en Femke Bol als derde in de serie. Het team werd vanwege een fout bij de tweede wissel echter gediskwalificeerd. Het stokje viel op de baan en rolde 20 cm verder. Omdat het op deze manier een afstand heeft afgelegd zonder in handen te zijn van een van de atletes, werd het ingediende protest afgewezen. De gigantische inhaalrace van met name Femke Bol werd dan ook niet beloond met een plek in de finale.