WK Boedapest: where to watch

Geplaatst op Maandag, 14 augustus 2023
WK Boedapest: where to watch

De WK atletiek in Boedapest gaan bijna beginnen. Van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 27 augustus kun je genieten van 41 TeamNL atleten in actie.

Het National Athletics Centre in Boedapest is het gloednieuwe stadion waar de medailles verdeeld gaan worden. Voor de wereldkampioenschappen atletiek is er plaats voor 35.000 toeschouwers.

Vier medailles in Oregon

De laatste WK dateren van vorig jaar juli in de Verenigde Staten. TeamNL reisde toen met 36 atleten af naar Oregon en behaalde uiteindelijk vier medailles: 3x zilver en 1x brons.

De 4x400 meter gemengde estafette zorgde aan het begin van het toernooi voor de eerste zilveren plak. Ook was er een tweede plaats voor Anouk Vetter op de zevenkamp en voor Femke Bol op de 400 meter horden. Het brons was in de USA voor Jessica Schilder.

Tijdschema

Met 41 atleten aan de start belooft het een druk programma te worden. Aanstaande zaterdag bijten de zevenkampers voor Nederland het spits af. Om 10:35 uur lopen Vetter, Oosterwegel en Dokter het eerste onderdeel van de zevenkamp: de 100 meter horden.

Where to watch

De WK atletiek zijn te volgen via

  • NOS

Het grootste gedeelte van het toernooi is te zien via NPO3, NOS.nl en de NOS-app. Tweevoudig wereldkampioene Dafne Schippers zal haar debuut gaan maken als analist bij de NOS. De analyses worden afwisselend verzorgd door zowel Dafne Schippers als Gregory Sedoc.

  • Eurosport
Je kunt de WK Atletiek ook live volgen op Eurosport of reclamevrij streamen via discovery+.
  • BBC

De NOS zal een aantal sessies niet live-uitzenden op NPO 3. In dit geval kun je schakelen naar BBC Two zodat je alles op TV live kunt zien.

  • Liveresultaten

Ben je niet in de gelegenheid om live te kijken? Hier vind je alle informatie over het toernooi.

Volg onze sociale media voor de prestaties van de Nederlandse atleten in Boedapest.

WK TeamNL