WK indoor dag 2: Bol in wereldrecordtijd naar goud 400 meter

Geplaatst op Zaterdag, 2 maart 2024
© BSR Agency

De WK Indoor Atletiek vinden dit jaar plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart in Glasgow, Schotland. Op dag twee van de WK indoor won Femke Bol in een wereldrecord de 400 meter & werd Lieke Klaver in dezelfde finale tweede.

Bol wereldrecord & goud, Klaver zilver

Twee topfavorieten uit Nederland, dat is nog niet veel vaker voorgekomen. In Glasgow werden Bol en Klaver gebombardeerd tot de atleten om te verslaan, niet onlogisch gezien de tijden dit seizoen. In de finale van de 400 meter werd het plan van de twee Nederlandse atleten tot in perfectie uitgevoerd. "Femke moest als eerste en ik moest daar achteraan, er mocht geen Amerikaanse tussen zitten. Dat lukte. Vervolgens moest ik Femke zolang mogelijk volgen", aldus Lieke Klaver bij de NOS. Femke Bol finishte uiteindelijk na 49.17 seconden, een verbetering van haar eigen wereld indoorrecord (49.24 sec). Lieke Klaver liep 50.16 seconden en won het zilver. Bol: "Nummer één en twee voor Nederland, dat is extra speciaal."

Morgen mogen de dames alweer aan de bak op de 4x400 meter.

Geerds en Seedo uitgeschakeld in halve finale

WK-debutant Job Geerds liep in de halve finale van de 60 meter horden 7,62 seconden, wat goed was voor een elfde plaats. "Ik ben tevreden. Ik had niet verwacht in de halve finale van een WK te staan. De stoute droom was om met een Nederlands record naar de finale te gaan, maar ja. Ik denk dat er outdoor hele mooie dingen kunnen gebeuren, dat ik heel hard kan lopen", aldus Geerds bij de NOS.

Ook N'ketia Seedo haalde de finale niet. In haar halve eindstrijd op de 60 meter stelde Seedo teleur door 7,29 seconden te lopen. Seedo: "Het is nog niet mijn tijd. Ik ben nog jong en hoop nog veel toernooien mee te maken. Hopelijk hoor ik daar (onder de 7 sec. lopers red.) ooit bij."

Jansons goed op weg

Dag één van de zevenkamp zit erop voor Sven Jansons. Ook hij maakte zijn debuut op een mondiaal seniorentoernooi. Het verspringen was op de eerste dag het absolute hoogtepunt. Hij verbeterde zijn persoonlijk record met 20 centimeter naar 7,79 meter. Ook was er een goede 60 meter (6,81 sec.), een ietwat teleurstellende kogel (13,54m) en een uitstekende sprong van 1,95 meter op hoog. Sven Jansons start morgen zijn tweede dag om 11:05 uur met de 60 meter horden.