WK indoor dag 3: wereldtitel en brons voor 4x400 meter ploegen

Geplaatst op Maandag, 4 maart 2024
WK indoor dag 3: wereldtitel en brons voor 4x400 meter ploegen
© BSR Agency

De WK Indoor Atletiek vonden dit jaar plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart in Glasgow, Schotland. TeamNL eindigde op de slotdag met een wereldtitel en een bronzen medaille.

Wereldtitel en record voor 4x400 meter vrouwen

Na de outdoortitel in augustus, eisten de Nederlandse 4x400 meter vrouwen dit weekend ook de wereldtitel op de indoorbaan op. In de series plaatsten Myrte van der Schoot, Eveline Saalberg, Lisanne de Witte en Femke Bol zich overtuigend voor de finale.

In de finale nam TeamNL met de frisse krachten van Lieke Klaver en Cathelijn Peeters resoluut de leiding. Deze positie gaven Lisanne de Witte en Femke Bol niet meer uit handen, waardoor het Nederlandse kwartet met overmacht de wereldtitel wist te bemachtigen in een Nederlands record van 3:25.07 minuten.

Mannen winnen brons in Nederlands record

Ook succes was er voor de mannen op de 4x400 meter estafette. In de series vanochtend bestond TeamNL uit Taymir Burnet, Isaya Klein Ikkink, Tony van Diepen en Ramsey Angela.

Tijdens de strijd om de medailles werd Liemarvin Bonevacia opgesteld als nieuwe startloper. Ook Terrence Agard kwam fris het team in. Samen met Ramsey Angela en Tony van Diepen liepen zij naar de bronzen medaille in een Nederlands record van 3:04.25 minuten. Agard: “Dit is een goed begin, we zijn de winnaars van olympisch zilver en staan hier weer op het hoogste niveau. Nu gaan we dit doortrekken naar de World Relays en de Olympische Spelen in Parijs”.

Sterk WK-debuut voor meerkamper Jansons

Sven Jansons gaf zijn succesvolle meerkamp vandaag een vervolg op dag twee. Hij liep een tijd van 8.12 seconden op de 60 meter horden, vloog naar een persoonlijk record van 4.80 meter bij het polsstokhoogspringen en liep de afsluitende 1000 meter in 2:41.26 minuten. Hij eindigde zijn meerkamp met een persoonlijk puntenrecord van 6076 punten op plaats zeven: “Vooraf had ik hier sowieso voor getekend. Ik heb er echt heel erg van genoten”.

Vloon komt niet verder dan plaats acht

Menno Vloon kwam in de finale van het polsstokhoogspringen niet hoger dan 5.65 meter en eindigde daarmee op plek acht.

Visser uitgeschakeld in halve finale

Nadine Visser reisde na een goed indoorseizoen met hoge verwachtingen af naar Glasgow. Waar het in de series nog vlekkeloos verliep, ging het in de halve finale mis. Visser raakte de eerste horde, verloor veel snelheid en kwalificeerde zich tot haar teleurstelling niet voor de finale: “Ik heb nog geen idee wat er gebeurde. Ik heb steeds goede eerste passen, maar misschien is dat juist het probleem”.

Maayke Tjin A-Lim plaatste zich eerder op de dag ook voor de halve finales van de 60 meter horden, maar besloot vanwege lichte klachten om niet meer van start te gaan.

TeamNL eindigt deze wereldkampioenschappen op plek vier in de medaillespiegel, met twee gouden, een zilveren en twee bronzen medailles.

WK TeamNL Atletiekfan