WK Masters round up dag 1 en 2

Geplaatst op Vrijdag, 1 juli 2022
© Ingrid van Dijk

De WK Atletiek voor masters, gepland van 29 juni tot 10 juli 2022, is een wereldkampioenschap voor atleten van 35 jaar en ouder. De atleten zijn afgereisd naar Tampere, Finland om daar te strijden om de medailles.

Het WK Masters is op 29 juni goed begonnen. Het was er weliswaar erg warm, ongeveer 35 graden, maar dat mocht de pret niet drukken. Met 56 atleten is Nederland goed vertegenwoordigd op dit toernooi.

Dag één: twee medailles en NR

Op dag één konden er gelijk twee medailles worden bijgeschreven. Gonny Mik bemachtigde de eerste (gouden) medaille. Dit deed ze op het kogelslingeren V55, ze slingerde de kogel naar een afstand van 45,05 meter.

Daarna was het aan Rob Bakker bij het kogelstoten M55. Door een afstand van 15,04 meter (PR) te werpen eindigde hij op een mooie tweede plaats. En dus zilver.

De dag was toen nog niet voorbij, want Pierre Lommen (M55) moest nog in actie komen. Hij verbeterde op de 100 meter zijn Nederlands record naar 12,10 seconden.

Dag twee: vier medailles

Onno Heerlien (M55) mocht dag twee aftrappen bij het kogelslingeren. Dit deed hij met succes: een bronzen medaille. In zijn beste poging landde de kogel pas na 50,79 meter.

Ook op de zevenkamp kwam er een Nederlandse in actie: Tanja van de Plas (V40). Uiteindelijk sprokkelde ze 5086 punten bij elkaar, met als hoogtepunt de 80 meter horden in 12,09 seconden. Het puntentotaal van Van De Plas was ruim 200 punten beter dan haar concurrenten en goed voor goud.

Op de WK Masters worden alle onderdelen afgewerkt, dus ook de cross (8km). Ook op dit onderdeel werden er medailles gewonnen. Agnes Schipper (V50) won het zilver in 29.35 minuten en Patrick Kwist (M50) pakte het brons in zijn categorie in 24.45 minuten.