WK Masters round up dag 5, 6 en 7

Geplaatst op Woensdag, 6 juli 2022
WK Masters round up dag 5, 6 en 7
© Fennie van Osch

De WK Atletiek voor masters, gepland van 29 juni tot 10 juli 2022, is een wereldkampioenschap voor atleten van 35 jaar en ouder. De atleten zijn afgereisd naar Tampere, Finland om daar te strijden om de medailles.

Zondag 3 juli, dag 5: vijf medailles erbij voor Nederland

Zondag was wederom een goede dag voor de Nederlandse masters in Tampere. We zetten de belangrijkste prestaties voor je op een rij:

  • Anja Akkerman (V65) kwam bij het speerwerpen tot een afstand van 24,81 meter, goed voor het brons.
  • Ook Carla Admiraal (V75) zagen we in actie met speerwerpen. Haar worp van 18,58 meter leverde de zilveren medaille op.
  • Agnes Schipper (V50) bemachtigde eerder al het zilver op de cross. Vandaag stond zij aan de start van de 5.000 meter. Zij kwam na 19.09,92 minuten als derde over de finish dus voegt het brons aan haar collectie toe.
  • Voor Stephan Dekker (M35) was het zijn eerste deelname aan een WK masters en hoe! Hij wierp de discus naar een afstand van 51,74 meter en hiermee belandt hij op het podium, mét een gouden medaille!
  • Cees Stolwijk (M75) zagen we eveneens in actie op de 5000 meter. Hij heeft een geweldige race laten zien door continu op kop te lopen. Zijn Australische concurrent ging hem op de laatste 300 meter voorbij maar Cees wist hem in een prachtige eindsprint alsnog in te halen. Zijn tijd, 18.52,98, is goed voor het goud.
  • Pierre Lommen (M55) verbeterde in de finale van de 200 meter, waarin hij 5e werd, zijn eigen Nationaal Record (gelopen in de series) en bracht het nu op: 24,77 seconden.

In totaal staat de teller voor Nederland nu op 17 medailles.

Cees Stolwijk Fennie van Osch
Cees Stolwijk Fennie van Osch
Carla Admiraal Fennie van Osch

Dag 6 en 7: weinig Nederlanders in actie

Maandag 4 juli waren stonden er geen wedstrijden op de planning in Tampere. Op dag 6 was het wederom de beurt aan Anja Akkerman; dit keer op het onderdeel verspringen. Hier bemachtigde zij met een sprong van 3,83 meter het zilver. Anja was erg blij met deze afstand en heeft nu alle kleuren medailles bemachtigd: goud op de zevenkamp, zilver bij het verspringen en brons met speerwerpen.

Over dag 7 valt weinig te vertellen. Ingrid van Dijk (V60) werd vierde met 3975 punten op de werpvijfkamp.

Wat hebben de Nederlandse masters nog in petto de laatste dagen in Tampere?