WK Oregon: where to watch

Geplaatst op Dinsdag, 12 juli 2022
WK Oregon: where to watch
© BSR Agency

De WK Atletiek staan op het punt van beginnen. Vanaf vrijdag 15 juli tot en met maandag 25 juli kunnen we tien dagen lang genieten van 36 Team NL topatleten.

Hayward Field, gelegen op het universiteitsterrein van Oregon University, is waar het atletiekspektakel losbarst voor zo’n 2000 atleten uit 200 landen. De WK Atletiek komen voor het eerst naar Amerika en dit evenement belooft een unieke ervaring te worden voor atleten, toeschouwers, vrijwilligers en mediavertegenwoordigers

Twee gouden medailles in Doha

In 2019, tijdens de laatst gehouden editie van de WK, kwam Team NL met twee gouden medailles terug uit Doha, Qatar (vanwege COVID ging het toernooi vorig jaar niet door). Sifan Hassan zorgde daar voor het enige Nederlandse eremetaal: goud op de 1500 meter én goud op de 10.000 meter. Daarnaast werd Nadine Visser knap zesde op de 100m horden en leverde Susan Krumins een mooie prestatie door als zevende te eindigen op de 10.000 meter. Tot slot drongen de 4x400 meter vrouwen en de 4x100meter mannen door tot de finale.

Tijdschema

Met 36 Nederlandse atleten in actie belooft het een mooi toernooi te worden. We hebben in Oregon te maken met een tijdsverschil van negen uur, waardoor een groot deel van het programma in de nacht wordt afgewerkt. Denzel Comenentia bijt aanstaande vrijdag het spits af. Om 18:05 uur (NL tijd) begint hij aan zijn kwalificatie kogelslingeren.

Where to watch

Het WK Atletiek is te volgen via:

  • NOS

De NOS zendt de WK elke nacht tussen 2:00 uur en 5:00 uur live uit op NPO 1. ’s Avonds (vanaf 19:10 uur) kun je op NPO 1 een samenvatting zien, maar wordt er geen live atletiek uitgezonden. Delen van het avondprogramma zijn wel live online te volgen op NOS.nl.

  • BBC (two)

Wil je atletiek ook graag ’s avonds live volgen? Dat kan! De Engelse zender BBC zendt veel van de WK Atletiek live uit, ook ’s avonds.

  • Sporza

Ook de Belgische sportzender Sporza gaat regelmatig 's avonds live uitzenden.

  • Nieuwsbrief

We hebben in Oregon te maken met een tijdsverschil van negen uur, waardoor een groot deel van het programma in de nacht wordt afgewerkt. Daarom versturen wij elke ochtend een update over de prestaties van de atleten. Op de hoogte blijven? Meld je dan snel aan! De eerste update ontvang je op zaterdag 16 juli.

  • Live resultaten

Niet in de gelegenheid live te kijken of geen live-uitzending beschikbaar? Hier vind je alle resultaten.

Volg onze sociale media voor de prestaties van de Nederlandse atleten in Oregon.

WK TeamNL