WK U20 dag 6: zilver voor Weerman

Geplaatst op Zondag, 7 augustus 2022
WK U20 dag 6: zilver voor Weerman
© Kai Peters

Van maandag 1 augustus tot en met zaterdag 6 augustus vinden de wereldkampioenschappen onder 20 jaar plaats in Cali (Colombia).

Weerman pakt zilver

Op de slotdag van de WK U20 in Colombia greep Weerman in een bloedstollende finale het zilver bij het hoogspringen. Ze vloog over 1.93 meter en moest alleen een Estse atlete voor zich laten. Weerman reist over een week af naar de Europese kampioenschappen in München. Wat kan zij daar?

In dezelfde finale kwam Nina Borger niet lekker in de wedstrijd. Ze ging over haar aanvangshoogte van 1.70 meter, maar sprong daarna drie keer ongeldig. Uiteindelijk eindigde ze als twaalfde van de wereld.

Bonte vijfde van de wereld

Bij het discuswerpen stond Sebastiaan Bonte namens TeamNL in de finale:. Zijn doel voorafgaand aan het toernooi was in de top vijf eindigen. Zijn eerste twee pogingen waren niet denderend, maar in zijn derde worp haalde hij enorm uit en wierp hij een persoonlijk record van 61.22 meter. Bonte eindigde op de vijfde plaats: doelstelling behaald!

Cali22 Tag6 10 Kai Peters
Cali22 Tag6 4 Kai Peters
Cali22 Tag6 Kai Peters

Marjan Olyslager over de laatste dag van het toernooi: "Sebas met een prachtig PR op het juiste moment: vijfde van de wereld! Voor Nina past het allemaal net niet, maar als supporter van Britt geniet ze mee met de spannende strijd om de medailles. En yes, ZILVER voor Britt!"

WK