WK U20 dag 3: brons voor Sophia

Geplaatst op Donderdag, 4 augustus 2022
WK U20 dag 3: brons voor Sophia
© Kai Peters

Van maandag 1 augustus tot en met zaterdag 6 augustus vinden de wereldkampioenschappen onder 20 jaar plaats in Cali (Colombia).

Bijna-crash voor Sophia, maar toch naar brons!

Op de derde dag stond voor Matthew Sophia de 110 meter horden finale op het programma. In de series liep hij al een NR U20 en werd daarmee gebombardeerd tot één van de medaillekandidaten. Hij liep een razendsnelle race, ontwikkelde zoveel snelheid dat hij bij de laatste horde bijna crashte. Tot ieders verbazing bleef hij overeind en finishte uiteindelijk als derde in 13,34 seconden. Weer eremetaal voor TeamNL op wereldniveau.

Nieuw NR U20 en 4e op één duizendste

N’ketia Seedo mocht zich opmaken voor een drukke avond met de halve finale en finale van de 100 meter. Ze kwalificeerde zich eenvoudig voor de finale in 11,26 seconden. De finale was zenuwslopend. Ze liep een geweldige race en snelde naar 11,15 seconden, een nieuw NR U20. Ze bleek uiteindelijk één duizendste van een seconde tekort te komen voor een medaille. Voorafgaand aan het toernooi had ze wellicht getekend voor een vierde plaats, maar nu voelde het zuur. Op dit toernooi verbeterde Seedo tweemaal het Nederlands record U20. Een geweldig kampioenschap voor haar!

Vijfde plek voor Stoppels

In de finale van het discuswerpen bij de vrouwen stond Danara Stoppels aan de start. Ze zat goed in de wedstrijd en wierp tot twee keer toe een persoonlijk record. Haar beste afstand was 51.86 meter en daarmee werd ze vijfde van de wereld. De werpers zijn in vorm!

Jacobs volgt andere werpers en gaat naar de finale

Goed voorbeeld doet goed volgen. Alle werpers plaatsten zich tot nu toe voor de finale en ook Audrey Jacobs was dit van plan op het kogelslingeren. In de eerste poging kwam ze tot 61.06 meter. De tweede poging belandde vlak voor de 62 meter (61.81 meter), voldoende voor een plek bij de beste twaalf. We zien Jacobs vrijdagavond om 22:15 uur terug in de finale.

Cali22 Tag3 2 Kai Peters
Cali22 Tag3 9 Kai Peters
Cali22 Tag3 13 Kai Peters
Cali22 Tag3 14 Kai Peters
Cali22 Tag3 23 Kai Peters
Cali22 Tag3 32 Kai Peters

Halve finale en persoonlijk record voor Kleine

Jermaine Kleine kwalificeerde zich voor de halve finale van de 400 meter horden. Hij liep een goede race. In zijn serie kwam hij als derde over de finish in een persoonlijk record van 51,25 seconden. Daarmee stelde Kleine kwalificatie voor de halve finale veilig. Kan hij nog harder en een plekje in de finale bemachtigen? Je ziet het donderdagavond om 23:40 uur.

Net geen finale en niet gefinisht

Stefan Nillessen deed naast zijn 1500 meter, ook mee aan de 3000 meter. Nillessen pakte direct na de start de koppositie, maar die werd al snel weer overgenomen. Met nog vier rondes te gaan, leek hij te moeten lossen, maar in de laatste rondes had hij toch nog iets over. Met een sterk eindschot werd hij zevende in zijn serie. Hij miste op 0,12 seconden de finale.

Teun ter Haar ging van start in de tweede serie van de 3000 meter. Net als in de vorige serie ging één atleet hard van start en bouwde direct een gat op ten opzichte van de rest. Na 1000 meter raakte Teun de aansluiting met de kopgroep kwijt. De tempowisselingen werden hem teveel en daarom moest hij uitstappen.

WK