Zaragossa: Hitte en wind weerhouden Bekele van record

Geplaatst op Zondag, 29 juli 2007
Zaragossa: Hitte en wind weerhouden Bekele van record

Kenenisa Bekele is er in Zaragossa (Spanje) niet in geslaagd om zijn eigen wereldrecord (12.37,35) te verbeteren op de 5000 meter. De Ethiopier liep in een temperatuur van zo'n 30 graden en er waren veel windvlagen. Hij (en de organisatie die zijn WR poging groots had aangekondigd) moest genoegen nemen met 12.49,53 wat overigens wel de snelste wereldseizoensprestatie is.

De 100 meter mannen was razendspannend en van uitzonderlijk hoog niveau met maar liefst zes mannen onder de 10 seconden. Winst was er voor Steve Mullings in 9,91. Nummer zes, Francis Obikwelu, had 9,99.

Maria Mutola (34 jaar) won de 800 meter in 1.58,21. Daarmee was ze, net als vorige week in Madrid, opnieuw haar belangrijke opponente Hasna Benhassie te snel af. 'Nu ik deze tijden loop, denk ik met een goed gevoel aan de WK. Ik ben dan wel 34 jaar, maar ik voel me sterk', gaf Mutola na afloop aan.

Olympisch en Wereldkampioen verspringen, Dwight Phillips, sprong met 8,37 meter naar de winst. Achter hem behaalde Issam Nima uit Algerije een nationaal record met 8,26 meter (derde plaats). De tweede plaats was met dezelfde afstand voor Trevel Quinly (Amerika).

Klik hier voor de uitslagen. Klik hier voor meer informatie.