World Athletics Road Running Championship

01 oktober 2023 - 01 oktober 2023

Luuk Maas Nederlands kampioen halve marathon 2022

Op 1 oktober vinden de WK Road Running plaats in Riga, Letland. Een wereldkampioenschap dat dit jaar voor het eerst toegankelijk is voor iedereen, niet alleen als toeschouwer maar ook als deelnemer. Je kunt je vanaf nu registreren om deel te nemen aan de mass races op 1 oktober. Ook de Atletiekunie zendt een aantal atleten uit, hieronder lees je hoe je daarvoor in aanmerking komt.

Onderdelen

Op de WK Road Running zijn een aantal onderdelen gepland. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Individuele onderdelen (m/v):

  • Engelse Mijl
  • Vijf kilometer
  • Halve marathon

Team onderdeel (m/v):

  • Halve marathon (3 beste atleten tellen voor het team)

Selectie

Als Atletiekunie streven we naar atleten en teams die een reële kans maken op een finaleplek in het onderdeel. Dat geldt ook voor de WK Road Running in Riga. We hebben hier geen kwalificatie-eisen voor opgesteld, maar een selectiecommissie die zal beoordelen of de atleet/atlete het juiste niveau heeft voor deze competitie.

Ben je geïnteresseerd in deelname en heb je het niveau om bij een WK voor elitelopers te strijden met de top van het veld? Neem dan voor 21 augustus contact op met [email protected], dan wordt je voordracht neergelegd bij de selectiecommissie en beoordelen we jouw potentiële deelname. In week 35 wordt bekendgemaakt welke atleten zijn gekwalificeerd op de halve marathon en op 9 september worden de gekwalificeerden op de Engelse Mijl en vijf kilometer bekendgemaakt.