23 TeamNL atleten naar WK Indoor in Glasgow

Geplaatst op Woensdag, 21 februari 2024
23 TeamNL atleten naar WK Indoor in Glasgow
© BSR Agency

De WK Indoor Atletiek vinden dit jaar plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart in Glasgow, Schotland. Vincent Kortbeek, technisch directeur van de Atletiekunie, maakte vandaag de selectie bekend. TeamNL bestaat uit 12 vrouwen en 10 mannen*. (update selectie 21-02-2024)

De Wereld Kampioenschappen Indoor Atletiek in Glasgow starten op vrijdagochtend 1 maart met de vijfkamp. Sofie Dokter bijt voor Nederland het spits af op de 60m horden in de Emirates Arena. Zondagavond 3 maart eindigt met de finales over 1500 meter. In drie dagen tijd strijden de beste atleten van de wereld om de felbegeerde Indoor titels.

De Emirates Arena, waar het spektakel plaatsvindt, biedt ruimte voor 5000 bezoekers en heeft sinds 2012 al veel internationale sportevenementen gehost. In 2019 werden in deze arena nog de Europese Kampioenschappen Indoor Atletiek georganiseerd. TeamNL nam toen vijf medailles mee naar huis.

TeamNL voor de WK Indoor Atletiek bestaat uit

*Update 21 februari nav internationale kwalificatie: Ryan Clarke is toegevoegd aan de selectie dus reist definitief mee naar Glasgow. Robin van Riel heeft de World Ranking lijst niet gehaald dus zal niet deelnemen aan de WK Indoor.

WK