EK Indoor: where to watch

Geplaatst op Dinsdag, 28 februari 2023
EK Indoor: where to watch
© BSR Agency

De EK indoor atletiek staan voor de deur. Vanaf donderdag 2 maart tot en met zondag 5 maart komen 33 TeamNL atleten in actie. Lees hier hoe je niets mist.

De Ataköy Arena in Istanboel is dit jaar het decor van de EK Indoor Atletiek. Het is voor het eerst dat dit evenement in Turkije plaatsvindt. Het zal, door de vreselijke aardbevingen, een ander toernooi worden. De gebruikelijke feestelijke side-events en activiteiten zullen dit jaar minimaal zijn en er zal geen lokale promotie worden ingericht voor de EK Indoor.

Laatste editie zeven medailles

De laatste editie van de EK Indoor vond plaats in 2021. Het werd een ongekend succesvol toernooi met zeven medailles: vier keer goud, één keer zilver en twee keer brons. Femke Bol en Nadine Visser zorgden voor individueel gouden medailles, daarnaast stonden allebei de 4x400 meter estafetteteams op de bovenste trede. De overige medailles waren voor Tony van Diepen (zilver, 400 meter), Liemarvin Bonevacia (brons, 400 meter) en Jamile Samuel (brons, 60 meter).

Tijdschema

We kunnen dit toernooi genieten van 33 Nederlandse atleten. Turkije heeft 2 uur tijdverschil met Nederland, waardoor de ochtendprogramma’s al vroeg beginnen. Tony van Diepen en Bram Buigel zijn de eerste Nederlandse atleten die in actie komen. Donderdagavond om 17:00 uur (NL tijd) staan zij aan de start van de 800 meter (series).

Where to watch

De EK Indoor zijn te volgen via:

  • NOS

Het avondprogramma is op NOS.nl live te volgen. Ook is op NPO1 zaterdag (om 00:31) en zondag (om 23:26) een verslag van de EK Indoor te zien.

  • All Athletics TV

Deze livestream van All Athletics heeft verschillende kanalen om de EK te volgen. De stream van de EK indoor vind je hier.

  • BBC (two)

Wil je je ook graag het ochtendprogramma volgen? De Engelse zender BBC zendt zowel in de ochtend als avond live atletiek uit.

  • RTBF La deux

Via de Belgische tv-zender RTBF La deux is vanaf 3 maart elke ochtend en avond het EK Indoor live te volgen.

  • Sporza

Via de site of app van Sporza is het gehele EK live te kijken.

  • Canvas

Ook de Vlaamse televisiezender Canvas zendt de EK elke avond live uit.

  • Live resultaten

Niet de mogelijkheid om live te kijken? Hier vind je alle resultaten.

EK TeamNL