EK Indoor Istanbul

02 maart 2023 - 05 maart 2023

EKI-2021

Van 2 tot en met 5 maart 2023 vinden de Europese Kampioenschappen Indoor plaats in de Atakoy Arena in Istanbul, Turkije.

De Europese Kampioenschappen Indoor Atletiek in Istanbul starten op donderdagavond 2 maart met de 800 meter voor mannen en eindigen zondag 6 maart met als slotstuk de 60m hordenfinales. De Ataköy Arena waar het spektakel plaatsvindt, is recent volledig gerenoveerd en biedt ruimte voor 5000 bezoekers. De Arena is gelegen in de buitenwijken van Istanbul in de gemeente Bakırköy.

Tijdschema TeamNL

Niets missen van de TeamNL atleten die in actie komen op de EK Indoor Atletiek in Istanbul? We hebben het in een handig tijdschema voor je op een rijtje gezet! Houd er rekening mee dat het twee uur later is in Istanbul.

Giro555

TeamNL doet in aanloop naar EK Indoor oproep voor Giro555 🧡

De aardbeving in Turkije en Syrië heeft het leven van honderdduizenden mensen volledig verwoest. Veel mensen zijn dakloos en ontredderd. Er is dringend hulp nodig.

Ondanks deze enorme tragedie heeft het lokale organisatiecomité van Istanbul 2023 aangegeven door te gaan met de voorbereidingen van het evenement in deze ongelooflijk moeilijke tijd. Vanzelfsprekend zal dit toernooi anders zijn dan anders. De gebruikelijke feestelijke side-events en activiteiten zullen dit jaar minimaal zijn en er zal geen lokale promotie worden ingericht voor de EK Indoor. Daarnaast doneert European Athletics €1,- voor elk verkocht ticket. Ook wij willen hierin ons steentje bijdragen.

Daarom roepen wij iedereen op om geld te doneren aan Giro555. Hulp is ontzettend hard nodig voor de slachtoffers van de aardbevingen. Met jouw gift kunnen de hulporganisaties achter Giro555 deze mensen helpen met voedsel, onderdak en andere noodhulp. Geef nu!

Kwalificatie eisen

In de download vind je de internationale kwalificatie-eisen, de aanvullende eisen opgesteld door de Atletiekunie en de timetable voor de EK indoor in Istanbul.

Downloads

Kwalificatie eisen internationale toernooien 2023_271222 Download
Timetable EKindoor 2023 Download