Michel Butter strijdend ten onder in Boston

Geplaatst op Maandag, 16 april 2012
Michel Butter strijdend ten onder in Boston

Michel Butter is er vandaag niet in geslaagd in - een door hitte geteisterd - Boston zich te kwalificeren voor de marathon tijdens de Olympische Spelen. In Boston, één van de vijf strijdmarathons uit de ‘World Marathon Majors\' voldeed de atleet van Team Distance Runners en AtletiekVereniging Castricum aan één van de twee kwalificatie-eisen, door bij de beste acht te eindigen. Hij werd zevende, in de geschoonde uitslag (met maximaal drie lopers per land) zelfs vijfde achter drie Kenianen en één Amerikaan. De andere kwalificatie-eis, geldend voor Boston (een tijd van 2.12.00 of sneller) haalde hij niet: 2.16.38.
De lopers hadden te maken met een extreme warmte voor april in Boston. Met temperaturen oplopend van 22 naar 26 graden (in de schaduw) werd de wedstrijd een waar slagveld. Onder hen Geoffrey Mutai, de winnaar van vorig jaar, die toen in een onvoorstelbaar snelle tijd won, stapte zelfs uit de wedstrijd met kramp.

Via semi-livetwitters van trainer/coach Guido Hartensveld, atletenmanager Michel Boeting en uitslagenspecialist Iwan Oprins werd atletiekminnend Nederland de gehele race uitstekend op de hoogte gehouden van het verloop van de wedstrijd. Na afloop tweette Hartensveld onderstaande foto:

\"\"

Meer informatie over de wedstrijd vind je onder andere hier.


Tekst: Eric Roeske, Media Officer Atletiekunie

Mogen we even je aandacht?

Wij laten je graag een website zien afgestemd op jouw voorkeuren. Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gebruikerservaring en opbouw van klantprofielen voor het tonen van relevante advertenties op de website, externe websites en via sociale media. Meer informatie over het cookiegebruik op onze website vind je in ons cookiestatement. Afhankelijk van je voorkeuren kun je het gewenste machtigingsniveau selecteren bij ‘beheer cookies’.

Cookie instellingen

Wij laten je graag een goede website zien, afgestemd op jouw voorkeuren. Wil je dit ook? Zet dan de onderstaande onderdelen op 'Aan'. Hiermee geef je ons toestemming om je door middel van het gebruik van cookies en andere technieken een persoonlijke ervaring te bieden.

Relevantie

We bewaren gegevens van je (klik)gedrag en gegevens die je achterlaat op onze website en bouwen hiermee een profiel op. Met deze gegevens proberen we de website en eventuele nieuwsbrieven relevanter voor je te maken.

Social Media en externe embeds

Deze cookies gebruiken we om social media of andere embeds uit externe bronnen in te laden. De social media embeds kunnen hierdoor mogelijk zien dat jij onze website bezoekt en dit gebruiken voor het opbouwen van je profiel. In ruil daarvoor krijg je embeds te zien van onze eigen social media uitingen of interessante gerelateerde berichten van andere social media accounts.

Je hebt nog niet op alle vragen antwoord gegeven. Geef hierboven jouw voorkeur aan.