Olympische Spelen middag 3: Nadine Visser naar finale!

Geplaatst op Zondag, 1 augustus 2021

Van vrijdag 30 juli tot en met zondag 8 augustus wordt het olympische atletiekprogramma afgewerkt in Tokio. In totaal komen 43 teamNL atleten in actie. Zondagmiddag kwalificeerde Nadine Visser zich voor de finale van de 100 meter horden en na vandaag kent de hele wereld de motiverende schreeuw van Nick Smidt.

Nadine Visser naar finale

Nadine Visser heeft zich gekwalificeerd voor de finale van de 100 meter horden. In haar halve finale eindigde ze als derde. Niet genoeg voor rechtstreekse kwalificatie. Maar dankzij een razendsnelle tijd van 12.63 seconden, slechts een honderdste boven haar Nederlands record, wist ze zich als tijdsnelste te plaatsen voor de finale. Visser wist vooraf al dat ze in een hele sterke halve finale zou zitten, zo zei ze bij de NOS. "Ik ben superblij dat ik naar de finale ben en dat ik kan op dit soort momenten. Ik moet de race nog terugkijken met mijn coach, maar ik kan zeker beter." Visser liet weten snel naar bed te willen, want de finale wordt komende nacht om 4:50 uur (Nederlandse tijd) al gelopen.

Nick Smidt naar beste tijd van dit seizoen

In de halve finale van de 400 meter horden kwam Nick Smidt tot zijn snelste tijd van dit seizoen: 49.35 seconden. Smidt beloofde vrijdag al dat hij hard zou starten en alles uit zijn halve finale zou halen. En zo geschiedde, Smidt startte hard en moest dat op de laatste meters bekopen: "Ik ging echt hard weg. Ik zei tegen mezelf: alles of niks, je weet het nooit. Doordat ik zo hard weg ging kwam ik in een ander pasritme terecht en dat is vandaag de fout geweest", zei Smidt tegen de NOS. Voor de start pakte Smidt zijn moment voor de camera (zie foto). De zevende plaats in zijn halve finale was niet genoeg voor een plek in de finale.

Tijdschema vannacht

Nadine Visser mag vannacht alweer aan de bak! Dan staat de finale van de 100 meter horden op het programma. Hieronder zie je het Nederlandse tijdschema. Klik hier voor meer informatie over TeamNL op de Olympische Spelen. Zet jij je wekker?

Fotografie: Orange Pictures
Foto’s in dit nieuwsbericht zijn niet copyright vrij te gebruiken, maar kunnen bij Orange Pictures besteld worden.