WK Atletiek dag 2: Jessica Schilder wint brons

Geplaatst op Zondag, 17 juli 2022
© BSR Agency

Van vrijdag 15 tot en met maandag 25 juli 2022 vinden de WK Atletiek plaats in Eugene, Oregon (VS). Op dag twee won Jessica Schilder brons en greep Sifan Hassan net naast een medaille.

Brons en Nederlands record voor Schilder

En dat is medaille nummer twee voor Nederland! Jessica Schilder stootte haar kogel naar een Nederlands record van 19.77 meter en pakte de bronzen medaille. In de laatste ronde zette haar concurrente uit Canada ook een afstand van 19.77 meter op het scorebord. Doordat Schilder in zowel haar tweede als vijfde poging tot een afstand van 19.77 meter kwam, was het brons voor haar: "Het moet nog even binnenkomen, het was echt een bizarre wedstrijd. Ik had niet verwacht dat deze afstand genoeg zou zijn voor het podium. Ik heb genoten en ben heel blij".

55394238 BSR AGENCY BSR Agency
BCD1817 BSR Agency
AA20220716 30032 2 BSR Agency

Hassan komt net tekort voor podium op 10.000 meter

Na een moeilijke voorbereiding houdt Sifan Hassan het deze wereldkampioenschappen bij het lopen van twee afstanden. De olympische trilogie van 2021 krijgt dus nog geen vervolg. Hassan streed in de laatste rondes van de 10.000 meter voorin mee. Ze wist met nog honderd meter te gaan op te rukken naar positie drie, maar kon dit net niet vasthouden. Hassan bereikte de finish als vierde na 30:10,56 minuten, zes tienden achter de winnares Letesenbet Gidey. Na afloop zei ze voor de camera van de NOS: "Ik voelde me zo goed dat ik te vroeg aanging. Terwijl ik tegen mezelf had moeten zeggen: wacht tot de laatste honderd meter, want je bent niet in topvorm". Donderdag om 01:25 uur zien we Hassan samen met Maureen Koster terug op de baan voor de series van de 5000 meter.

Hassan 2 BSR Agency
55392228 BSR AGENCY BSR Agency
Sifan finish BSR Agency

Angela en Smidt door naar halve finale

Ramsey Angela en Nick Smidt wisten zich te plaatsen voor de halve finale van de 400 meter horden. Angela eindigde in zijn serie als tweede met een tijd van 49,62 seconden: "Mijn start was niet top maar ik bleef gelukkig rustig en kwam bij elke horde steeds dichterbij. Ik heb gedaan wat ik moest doen, dikke 'Q', en nu door naar de halve finale". Smidt liep vanuit de buitenbaan naar een tijd van 49,80 seconden en werd daarmee vierde in zijn serie. De halve finales worden maandagnacht om 03:37 uur Nederlandse tijd gelopen.

55392755 BSR AGENCY BSR Agency
Nick smidt horde BSR Agency

Saalberg ontvangt medaille

Eveline Saalberg was gisteren onmisbaar voor het 4x400 meter gemengde estafetteteam. In de series stelde Saalberg als slotloopster een plek in de finale veilig. Daarom ontving ze vandaag, uit handen van het volledige finaleteam, haar medaille.

Whats App Image 2022 07 16 at 18 52 21

Programma zondag

Met een zilveren medaille van de Olympische Spelen op zak behoort Abdi Nageeye tot de favorieten voor de wereldtitel. Olympisch kampioen Eliud Kipchoge staat niet aan de start in Oregon. De Belg Bashir Abdi, die in Tokio olympisch brons won, is wel van de partij. De start van de marathon is om 15:15 uur Nederlandse tijd en is live te volgen op NOS.nl. Ook de zevenkamp gaat van start. Verder zien we Ramsey Angela en Nick Smidt in actie in de halve finale van de 400 meter horden. Lees hier hoe je het kunt volgen en bekijk hieronder het volledige programma.