Bewegen Samen Regelen

Sporten kan overal en altijd. Op school, bij de vereniging of op het speelveld in de wijk. Iedere omgeving heeft zijn eigen doelen, activiteiten en organisatievormen. Voor elk moment de juiste uitdaging.

Sportkennismakingsactiviteiten

Om leerlingen ook tijdens schooltijd al kennis te laten maken met verschillende sporten, biedt Bewegen Samen Regelen toegang tot verschillende sportkenningsmakingsactiviteiten. Deze activiteiten zijn ontwikkeld door de Nederlandse sportbonden in samenwerking met SLO en digitaal beschikbaar.

Met de start van het schooljaar 2023-2024 is de eis vanuit de overheid om minimaal twee lesuren per week bewegingsonderwijs te verzorgen in het basisonderwijs, uitgevoerd door een bevoegde leerkracht. Bewegen Samen Regelen biedt een digitaal platform vol met verantwoorde activiteiten ter ondersteuning van het bewegingsonderwijs. Een platform dat door veel gemeenten, sportbedrijven en basisscholen wordt ingezet.

Raadplegen van activiteiten en lessen

Op het platform tref je een groot aantal activiteiten aan die zijn opgezet volgens een leerlijn en zowel digitaal als op papier gebruikt kunnen worden. Het aanbod bestaat uit de methodes Bewegen in het Basisonderwijs met geïntegreerd het passend onderwijs, BSO in Beweging, Spelen Samen Regelen en de sportkennismakingslessen. Voor € 100,00 per jaar (ex. BTW) krijg je toegang tot al deze activiteiten. Is je gemeente ook aangesloten bij Bewegen Samen Regelen? Dan krijg je digitaal ook toegang tot het aanbod ontwikkeld door jouw gemeente.