The Daily Mile

Het doel van The Daily Mile is heel simpel: blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school!

The Daily Mile is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Leerlingen en leerkrachten gaan minimaal drie keer per week naar buiten om in een kwartier een aantal rondjes te (hard)lopen. Dat is een afstand van ongeveer een mijl (1,6 km).

Wat is The Daily Mile?

Het is een heel eenvoudig, maar effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool of kinderopvang. Dagelijks onderbreken kinderen de dag of les om 15 minuten in hun eigen tempo een rondje te rennen of joggen. De impact kan enorm zijn – niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn kan vooruit gaan.

The Daily Mile zorgt ervoor dat kinderen van alle leeftijden en vaardigheden kunnen ervaren hoe leuk en lekker elke dag bewegen is op school. Het is goed voor het leervermogen en ondersteunt de mentale- en lichamelijke gezondheid van de leerlingen. De kracht zit in de eenvoud, maar, zoals met elk initiatief kan het zo nu en dan fijn zijn om eens te vernieuwen. Het belangrijkste is dat de leerlingen buiten in de frisse lucht bewegen en plezier hebben met leeftijdsgenootjes.

Kijk voor meer informatie op The Daily Mile.

Download School Tools

Check de downloadpagina voor inspiratie om ook jouw leerlingen beter en meer te laten bewegen.

Vragen?

Neem contact met ons op via [email protected].