Beeld Ren Spring Gooi

Atletiek op school

Bewegen is goed, maar bewegen is vooral ook leuk! Kinderen ontdekken al heel jong wat ze kunnen. Spelenderwijs ontwikkelen ze allerlei vaardigheden. In de eerste zes jaren legt een kind de basis voor een goede motorische ontwikkeling. Dat is belangrijk omdat ze daar, ook op oudere leeftijd, veel profijt van hebben. Met atletiek leer je beter bewegen.

Ren.Spring.Gooi

Ren.Spring.Gooi is een reeks beweeglessen voor basisschoolkinderen gebaseerd op de atletieksport. De combinatie en afwisseling van de verschillende bewegingen in het programma bevordert de motorische ontwikkeling van het kind en draagt bij aan het beweegplezier. Deze lessenserie staat voor beter bewegen én met plezier bewegen! Met Ren,Spring,Gooi laat je jouw leerlingen weer op een andere manier kennismaken met bewegen. De lessenserie bestaat uit achttien atletiekactiviteiten voor de groepen 3 t/m 8, kant-en-klaar uitgewerkt zodat je zelf niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden.

Plezier staat voorop

Wanneer een kind plezier heeft in bewegen, motiveert dat om te blijven bewegen. Op deze wijze draagt Ren.Spring.Gooi spelenderwijs bij in het aanleren van een gezonde leefstijl.

Gratis lessenserie

Met dit programma ontzorgen wij scholen en bieden wij inspiratie met een professioneel compleet aanbod van bewegen op school en tijdens de gymles. Kinderen maken op een leuke én verantwoorde manier kennis met de basisbewegingen van atletiek: rennen, springen en gooien. De lessen zijn uitgewerkt in duidelijke instructiekaarten compleet met didactische tips. Je kunt dus gelijk aan de slag. En het mooie is, de Atletiekunie biedt dit kosteloos aan!

Atletiek past bij elk kind. Wil jij bijdragen aan een gezonde leefstijl van de nieuwe generatie? Vraag dan vandaag nog de gratis lessenserie aan en ga van start!

Deze scholen doen al mee!

Klik op onderstaande afbeelding voor het actuele overzicht van deelnemende scholen.

Vragen?

Heb je vragen? Neem contact met ons op via [email protected]