Beeld Ren Spring Gooi

Atletiek op school

Bewegen is goed, maar bewegen is vooral ook leuk! Kinderen ontdekken al heel jong wat ze kunnen. Spelenderwijs ontwikkelen ze allerlei vaardigheden. In de eerste zes jaren legt een kind de basis voor een goede motorische ontwikkeling. Dat is belangrijk omdat ze daar, ook op oudere leeftijd, veel profijt van hebben. Met atletiek leer je beter bewegen.

Digitale School Tools

Op deze website vind je digitale tools waarmee we jou willen inspireren en faciliteren. Hiermee helpen wij jou om jouw atletiekactiviteit op een verantwoorde manier te organiseren. Al deze tools zijn gebaseerd op de jeugdvisie en leerlijnen.

Je vindt hier onder andere draaiboeken, tijdschema's, instructiekaarten en we delen inspirerende voorbeelden waarmee je direct aan de slag kunt op jouw school.

Atletiek op school

Wij bieden de digitale School Tools aan met als doel kinderen tijdens en na schooltijd meer, beter en veelzijdiger te laten bewegen. We hebben daarvoor de volgende concepten uitgewerkt:

Bewegen heeft een positieve invloed op de fysieke en mentale ontwikkeling van een kind. Het vergroot niet alleen het concentratievermogen en daarmee indirect de schoolprestaties, bewegen heeft ook een positieve invloed op de conditie en het welzijn van een kind. De Atletiekunie deelt graag haar expertise en kennis en wil kinderen op een veilige én verantwoorde manier veelzijdig in beweging brengen.

Volgens de Nederlandse Sportraad, Onderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving zouden scholen kinderen naast de gewone gymles twee keer per dag een half uur moeten laten bewegen (bron: allesoversport.nl). Met de kant-en-klare concepten van Atletiek op school is dit eenvoudig te implementeren.

Vragen?

Heb je vragen? Neem contact met ons op via [email protected].