CTS GROUP Talententeam

CTS GROUP, dé betrouwbare partner voor Europese distributie en logistiek en sinds 2019 sponsor van het talententeam.

Gepresenteerd op 16 juni 2022 CTS GROUP Talententeam 2022

De volgende drie talenten maken deel uit van het CTS GROUP Talententeam:

  • Sofie Dokter (2002, Groningen Atletiek), meerkampster
  • Jamie Sesay (2004, Phanos), 100m, 110mhorden, hoogspringen
  • Ruben Rolvink (2002, AV Olympus ’70), discuswerpen, kogelstoten

Meerkampster Sofie Dokter behaalde in 2021 zilver op de EK U20 in Tallin. Dit seizoen is ze gestart met een supersterke meerkamp in Götzis waar ze op zes van de zeven onderdelen een PR behaalde. Met de ondersteuning van het CTS GROUP Talententeam denkt ze nog meer uit zichzelf te halen.

In 2021 had Jamie Sesay zijn hoogtepunt op de internationale U18 meeting (de EK U18 werd gecanceld vanwege corona), waar hij twee plakken pakte: goud bij hoogspringen en zilver op de 110 meter horden. Op dit onderdeel heeft hij de limiet voor de WK U20 al op zak, die begin augustus in Cali gehouden worden.

Werper Ruben Rolvink heeft zichzelf een mooi doel gesteld, namelijk het behalen van de Olympische Spelen. De grootste droom van dit talent is echter om het wereldrecord bij het discuswerpen te verbreken. Momenteel is zijn hoogtepunt zijn Nederlands Record U20, hiermee werd hij derde op de wereldranglijst allertijden.

Een lerende omgeving voor jonge atleten

De Atletiekunie kent een lange historie aan talententeams welke een belangrijke springplank vormen naar een loopbaan bij de senioren. Met de samenstelling van talententeams creëren we een lerende omgeving voor jonge atleten waarin ze nieuwe ervaringen op kunnen doen en zich versneld kunnen ontwikkelen. Een nieuw selectiecriterium is de leeftijdsgrens van 20 jaar; dát is namelijk de leeftijd waarvoor binnen het talententeam het verschil gemaakt kan worden.

Mooie lichting met veel talent

Technisch directeur Ad Roskam: “Het is fantastisch dat CTS GROUP ons al geruime tijd ondersteunt bij transport en distributiezaken rond onze stages en toernooien. Dat zij zich ook dit jaar weer verbindt aan het talententeam is voor de atleten een enorme support en voor ons een prachtige kans om dit partnership tot een nog groter succes te maken. Het is fantastisch dat we deze talenten een extra steun in de rug kunnen geven bij hun verdere ontwikkeling."

CTS GROUP

Edwin Beentjes, algemeen directeur van CTS GROUP, is eveneens trots op deze verbintenis aan het talententeam: “We zijn als organisatie letterlijk en figuurlijk constant in beweging. De ontwikkeling van onze service, maar ook die van onze medewerkers heeft hierbij een centrale rol. Bovendien geven we nieuw (logistiek) talent graag een kans zich binnen onze organisatie te ontwikkelen. Vanuit onze positie als vooruitstrevende logistiek dienstverlener vinden we het belangrijk om ook de ontplooiing van talent buiten onze organisatie te stimuleren. De insteek van het talententeam sluit mooi aan op onze eigen filosofie en we zijn verheugd dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de atletiek in Nederland en van deze talenten in het bijzonder."

CTS GROUP team 2022